Novi Sad
16.09.2011.
07:49 > 09:42
Jednog Novosađanina komunalni policajac kaznio je sa pet hiljada dinara za nepropisno parkiranje motora.
  • Mitar

    19.09.2011 12:29
    2X
    Kod dva štapića na Bul cara Lazara je totalna anarhija. Divlja bašta pa mu malo, pa proširena još na trotoar. Nema mesta ni metar za pešake (a Bulevar u pitanju). Odma pored bašte privatan parking za vozia dostave istog lokala. Zvao parking servis i komunalce 100 puta i ja i komšije. Naravno ne reaguju.
    Slično je i sa baštom "kineskog zmaja" u Fruškogorskoj.
    Kanda žuti vole kinesku hranu, pa ih ne diraju.
    Neka se zakon primenjuje na sve jednako.
  • Салајка

    18.09.2011 21:29
    биће скоро пропаст света
    Кука и мотика и удри...
    Побијеш говна и готова ствар :)))
  • @Slicnosti

    18.09.2011 06:45
    poredbe
    Pa konstatacija da su Jewish Ghetto Police ili jüdische ordnungsdienst "koristili za istrebljenje jevreja u getu" je neistina, za to je bila potpuno zaduzena i odgovorna nemacka fasisticka vlast a ovi su bili pomagaci za svoju sitnu korist tako da i ja vidim slicnosti iako naravno ne identicnosti sa ovim sitnim politickim aktivistima i maminm pekmezcicima (k"policajcima") koji nosaju batinu i po gradu sutiraju bakicama vaze sa cevecem...da je drugacije vreme ko kaze da nebi sutirali i bakice!?
  • novosadjanin u manjini

    17.09.2011 21:10
    komunalna policija
    hahahah, cemu to sluzi, a uz to i ne radi :-) Pa oni jadni nemaju pojma sta im je posao, u to sam se uverio licno, nekoliko puta, hahahaha
  • porednjena

    17.09.2011 18:34
    bilo koja nisu preterana
    nije ih nehumano porediti sa bilo kim jer nemaju stid, sramotu da se upitaju kako su tu dosli i cemu i kome sluze...pa kad su reci prazna puska onda zasto neupotrebiti one najjace...svejedno tu se recima vise nista ne moze popraviti a za ono drugo niko nema dovoljno ja..ja..Svako ima svoje percepcije, dozivljaje i predstave pa sta je tu cudno kada i mene podsecaju na te jevreje policajjce u getoima, ok poredba jer svako je stetan i bespotreban na svoj nacin
  • novosadjan

    17.09.2011 18:19
    Subota oko sest popodne pauk parkiran neposredno ispred pesackog preko puta geodeta vozsc izlazi iz pekare sa kesom i ide da nosi nepropisno parkirane a sto metara dalje prema centru njegov kolega radi punom parom kao na normu novi sade sta i koga sve trpis
  • @Slicnosti

    17.09.2011 17:11
    Vas komentar je krajnje nehuman! Porediti komunalnu policiju -kakva je da je- sa nacistickom policijom za sistematsko istrebljenje Jevreja je, blago receno, odvratno!
  • Lenka

    17.09.2011 16:26
    Re: @Alucard
    A jel' možeš ti da se iseliš iz Novog Sada?
    Bilo bi bolje da takvih nema ovde, jer ovde smo naučili na red, a problematične poput tebe koji bi tarabu da dignu između Beograda i Novog Sada, bi trebalo smeštati na neuropsihijatriju ali u Kovinu.
  • ns

    17.09.2011 13:54
    strasno
    Sram bilo sve na vlasti! Umesto da resavate ozbiljne probleme vi se bavite sitnim trgovcima koji jedva imaju za hleb pa prodaju dva buketa iz sopstvene baste!!!!!
  • ns

    17.09.2011 13:50
    Komunalci i kamere su u Novom Sadu za ukras?
    A ko i kako kaznjava komunalnu policiju koju mi svi placamo? Pored pored svih njih i pored kamera koje takodje placamo, fontana u centru je po ko zna koji put pokvarena!!!!!!

    Sta u stvari radi ta komunalna policija i cemu sluze kamere?

    Da slikaju i vijaju bakice koje prodaju svece na trotoaru????
  • rw

    17.09.2011 13:15
    ALI
    komunalni policajac je stajao 30min pored tog motora koji je ostavljen na trotoaru, dok su ostali svud tražili ko mu je vlasnik, da ga skloni jer policajac nije hteo da mu napiše kaznu. valjda ga smorilo da čeka po suncu.
  • Eh

    17.09.2011 12:46
    E gde je onaj Novi Sad iz 70 ih i 80 ih?Miran,tih,dosadan!Bez ovih uvezenih novih serifa i razbojnika!!!!Dal je vozac vespe(po imenu i prezimenu bi rekao Cule mladji!Ako jeste(a i ako nije) pozdrav iz Vankuvera od jednog Novosadjanina iz starih dobrih vremena!
  • nntom BG

    17.09.2011 12:37
    Jajare!

    Vespadzijo, s obzirom na to kako si parkirao svoj motor (kulturno), imaš moju podršku ! Izadjite svi na ulice, doći ćemo i mi iz BGDa da vas podržimo.

    PS poruka za Rebeku i njoj slične: takvi kao ti nigde nemaju dovoljno prostora ! Ja te ustvari - žalim.
  • yuu

    17.09.2011 06:16
    tako i treba
    Bravo!
  • Alexa

    16.09.2011 22:35
    ovaj clanak bi imao smisla da
    nauticki kulb "Liman" nema dole mesto za ostavljanje bicikala , a neretko tamo stoji i po koji skuter...
  • podbarac

    16.09.2011 20:49
    vasilije
    i nama svima je muka od takvih kao ti sto su do jutros cuvali goveda pa kada su doslo u novi sad misle da su odmah postali novosadjani pa im sve smeta
  • mobutu

    16.09.2011 19:46
    Ja hocu samo da kazem da niko nigde ne gleda svi prelaze gde hoce idu po sred biciklisticke staze prelaze ni ne gledaju da li neki bicikli nailaze. A druga stvar je dosta njih ne zna sta je levo a sta desno. Ne vozi se po sredini staze nego desno dosta njih vozi po sredini i nema sanse ih obici...
  • Boki

    16.09.2011 19:45
    Milicija trenira strogoću...
    Da ne bude baš kako ja hoću.Moja malenkost takođe vozi skuter dugi niz godina i dajem sve od sebe da istim ne zalazim u zone gde ima puno pešaka,dece,kolica s bebama ili jednostavno gde je gužva.I nije mi se još desilo da nisam našao odgovarajuće mesto da ostavim motor tako da ne ometa ni prolaznike ni druge vozače.Trenutno u gradu postoji veći problem za skuteraše tj.mopediste.Saobraćajci nemaju usaglašene stavove oko toga da li se vozi biciklističkom,kad i gde može i po kolovozu.Mene je pre par dana saobraćajac oterao s biciklističke na kolovoz a imam žutu tablicu.Hajde da novinar nabavi saopštenje policije u vezi toga.
  • Deka

    16.09.2011 19:38
    VECI KATOLICI OD PAPE!
    Nasi politicari su veci Evropljani od onih u Evropi!?!?!?
    Pogledajte Italiju, Grcku,... zemlje u kojima Komunalna policija postoji davno pre nego kod nas, a skutera i motora duplo vise nego kod nas i svi se parkiraju na trotoarima i to u uskim ulicama, i postoje i besplatni parkinizi smao za motore i niko nikom ne smeta.
    Ali nasi sbi uvek da su veci Katolici od samog Pape! Ili je to da se Vlasi ne sete i ne vide mnogo gore probleme!
  • @Alucard - Iskustvo iz Beogr

    16.09.2011 18:32
    A jel' mozes ti, takav, da prestanes da dolazis u Novi Sad?
    Zahvaljujem.
  • Vasilije

    16.09.2011 17:48
    Neizmerno mi je drago!
    Dakle ludim od vespi parkiranih na keju na biciklistickoj...izem ti malogradjanski mentalitet koji mora da dotera do klozeta svoje vozilo, goveda i treba da ih kaznjavaju!
  • LaLa

    16.09.2011 17:15
    DA JE ŠKODA DVOTOČKAŠ
    Rodni nemoj se samo baviti ŠKODAMA,reši problem motora-dvotočkaša i pohvaliće te kum Del.
  • Ljubitelj Muzeja

    16.09.2011 16:57
    Parking ispred muzeja!?
    Da li je neko primetio parking ispre muzeja u Dunavskoj ulici pored Vojne Baste!? Neko izmislio, neko drugi postavio znak (Parking za vozila muzeja) i problem rešen!? Parking je na sred trotoara, ispred ulaza u muzej i naravno na njega se dolazi direktno sa pešačke zebre!? Potpuno van svih pravila i zakona, i to je u redu? Jadnici!
  • Uličar

    16.09.2011 16:40
    Kafić Street
    Probajte da prođete trotoarom u ulici Novosadskog Sajma ispred kafea Street!
    Ja mislim da je sve u redu, nastavite kažnjavanje baba ispred pijaca koje prodaju cveće i bicikliste koji su zauzeli javnu površinu, to su nosioci nereda i kriminala u novom sadu!
    Jadna zemljo, gde je kraj glupostima!
    U stanovima od 50 kvadrata ljudi drže po 4 do 5 velikih pasa, psećeg izmeta nikad vise po našim trotoarima i travnjacima ali babe cvećarke, od preko 80 godina života - kažnjavaj!
    Sram vas bilo, s neopevana!
  • nema deda mraza

    16.09.2011 15:06
    a meni najvise smetaju oni povlasteni cetvorotockasi koji su nepropisno parkiraju na asfaltu.
    budzet bi se postenije napunio njihovim kaznjavanjem
  • Alucard

    16.09.2011 15:03
    Iskustvo iz Beograda
    Nisam najupućeniji što se tiče Novog Sada. Često dolazim, ali uglavnom se krećem kao pešak, ili taksijem, tako da nisam obratio pažnju na motocikliste.
    U Beogradu, gde živim, osnovno prevozno sredstvo mi je motocikl. Firma u kojoj radim je u III zoni, odmah pored ulice. Moje kolege koje dolaze na posao automobilima, ili na svaka 3 sata preparkiravaju vozilo, ili pešače reda veličine 500-700 m iz ulica koje nisu u zoni, ako tamo nađu mesta. Da vam ne pričam koliko košta zakup parking mesta na mesečnom nivou... :(
    Ja, međutim, kako ne bih nekon pravio problem oko parkiranja, svoju mazgu parkiram između dva drveta, na troroaru, gde NIKOME NE MOŽE SMETATI. Ukoliko se desi da u nekom trenu komunalni policajac samo dotakne moj motocikl... Čitaćete vest: "Vozač motocikla mačetom odsekao ruku komunalnom policajcu."

    Podrška za vozača vespe. Pozdrav.
  • Pavle

    16.09.2011 14:49
    Moram...
    @Semtex,u pravu si skroz,ali juče.Navedi mi tri čoveka iz tih nabrojanih partija da su rodjeni novosadjani,svi su stigli nekim vozovima i nastanili se na Kamenjaru,Veterniku,Tatarcu...ko je od starih novosadjana ikada imao kuću tamo,ili su bile njive ili vinogradi...Posle svih ovih godina nameštanja ''njihovih'' na položaje i radna mesta a skidanja ''naših'',pravim razliku izmedju nadjoša i dodjoša i uvek stojim iza bilo koje napisane ili izrečene svoje reči.
    Semtex tebi kum izgleda bio pijan na krštenju,smešno ti je ime nadenuo.Potpiši se lepo,ljudski
  • 16.09.2011 14:25
    ns
    Gledah po zemljama EU, a u jednoj zemlji EU u toku godine boravim do 6 meseci,i kako je tamo regulisan saobracaj i pored ostalog i parkiranje
    na parking prostorima za automobile UVEK ima i obelezen parking prostor za dvotockase-motore svih fela,
    naravno da su to uza parking mesta u dnosu na parkiralista za cetvorotockase-automobile

    Zanci, da bi svako parkiralist za automobile MORALO imati i parkiraliste za motocikliste

    Ovako se stice utisak da je Zakon namerno ovako nakaradno usvojen, kako bi se neometano moglo po"slovu zakona" uzimati novci
  • Sanja

    16.09.2011 14:24
    zaposliti se u komunalnoj policiji
    poznajem par njih koji tamo rade, kada sam pitala kako da se ja zapolisim posle mnogo pokusaja pracenja kokursa jedan poznanik mi je rekao, uclanise u demokratsku stranku i spremi 5000 e. Ja cu ti sve zavrsiti.
    Tako se postaje komunalni policajac.
  • slicnosti

    16.09.2011 14:15
    ili identicnosti ???
    Jewish Ghetto Police ili jüdische ordnungsdienst na to me podseca komunalna policija, represija iznutra nad obespravljenom masom
  • Vukajlo

    16.09.2011 13:58
    Zamislimo sledecu situaciju. Vozite bicikli ili vespu po keju tj. po biciklistickoj stazi kako to i zakon propisuje. U toj voznji sretnete prijatelja koji je pesak. Niste se dugo videli i on vam predlozi da malo sednete na klupu i popricate. Vi prihvatate poziv, nalazite klupu na kojoj niko ne sedi i upucujete se ka njoj. Svoj bicikli ili vespu parkirate pored klupe, sedate na klupu i zapocinjete razgovor sa prijateljom. U jednom trenutku dolazi komunalac i pita "ciji je bicikl/vespa?". Vi kazete da je vase a on ce vama "zauzeli ste javnu povrsinu i sada vas kaznjavam sa 5.000 dinara". Da ste bickli/vespu ostavili na biciklistickoj stazi kaznili bi vas zbog toga, da ste parkirali na zelenoj povrsini opet bi vas kaznili. Sta da radite u ovom slucaju? Da nastavite da vozite brzinom hoda i tako popricate sa prijateljem? Da prijatelju kazete da vas saceka na nekoj klupi dok vi ne odete do kuce da ostavite bicikli/vespu? Stvar je veoma prosta. Ova drzava nije uspela da resi ni jedan svoj problem, ni problem KOsova, ni problem ne isplacenih plata radnicima... pa od silne frustracije silji onu stvar na svojim gradjanima i nad njima zavodi teror, pokazuje svoju snagu jer pred nekim drugim drhti od straha.
  • represija

    16.09.2011 13:54
    nad osiromasenima vodi u kaos
    razmisljam dali me vise nervira ova politicka cirkusarija, smetlarska policija kada nesto radi ili kada nista ne radi, jednako zapravo to je suvisna izmisljotina da bi udomili dodatnu birokratiju regrutovanu od zadnjih politicih aktivista i dr genetskog i raznog otpada
  • Nina

    16.09.2011 13:49
    Ja mu dinar ne bi dala, doduse ni nemam jer sam nezaposlena zbog odlicne politike vlasti!
    A i da imam , ne bih platila nego bih rekla nek podnosi prijavu ako i on sam zna za sta!

    Kakva vlast takva im i posluga!
  • KP Ns

    16.09.2011 13:44
    Oderi me, molim te...
    Kao i za sve ostalo nakaradno je postavljen propis. Opet za one koji prave prekršaje zbog kojih svi trpimo KP imaju "sluha", ali za bicikle, vespe, punta i dr. može da se klepi. Da se razumemo, kažnjavati treba ali ne selektivno. Uostalom, niko nas nije ni pitao želimo li komunalnu policiju. Našli vandrokaši način da malo oderu onog ko je bezopasan (čitaj: nije rođa, glavonja ili kum).
    Sramota za ovu vlast
  • @ 69

    16.09.2011 13:43
    "Neka, neka, pun mi je očin više vespi parkiranih na sred trotoara, kada vozam dete u kolicima često se desi da od njihovih motora ne mogu da prođem ulicom. Neka plate za bahatost i treba. Sledeći put će više obraćati pažnju gde parkiraju."

    Isto tako ima i bahatih majki koje setaju gradom, guraju kolica i kada vide nesto zanimljivo u izlogu kolica jednostavno ostave na trotoaru i udju u radnju. Onda bi se i u ovom slucaju to moglo nazvati zauzece javne povrsine. A ima i onih ludaca koje cak i dete ostave u tim kolicima, na trotoaru dok su one u radnji. Takvima treba slati socijalne radnike a decu oduzimati. Ima i lujki koje iako je trotoar na bulevaru Oslobodjenja sirok kao pola autoputa kolica ipak guraju biciklistickom stazom. Pa onda bahate koje kada se njih dve nadju svaka sa svojim kolicima na trotoaru, stanu da popricaju a zauzmu kompletnu sirinu trotoara onemogucavajuci drugima da tuda prolaze a kada ih zamolis da se samo malo pomere gledaju te kao tele u sarena vrata. Ima trotoara gde automobili fizicki ne mogu prici, prohodni su celom svojom sirinom, ali majke i dalje kolica guraju kolovozom. Sta cemo sa takvim lujkacama?
  • Lala1

    16.09.2011 13:37
    @VOZAC VESPE (pravni lek)
    ,,CLAN.87 TACKA 6 O KOMUNALNOM REDU,MOTOCIKL SE UOPSTE NE MOGU U NOVOM SADU PARKIRATI NIGDE A DA NE BUDU KAZNJENI,NA OBELEZENIM PARKING MESTIMA PO INTERNIM ODLUKAMA PARKING SERVISA SME DA SE PARKIRA SAMO PUTNICKO VOZILO,PARKIRANJE MOTOCIKLA JE KAZNJIVO''

    U ovom slucaju moze se primeniti sledeci pravni lek:

    Vi gospodine parkirajte Vasu vespu na obelezenom parking mestu.
    Ukoliko dobijete bilo kakvu novcanu kaznu ili prekrsajnu prijavu, vi to nemojte platiti.
    Sacekajte da vas nadlezni organi tuze sudu, potom vi na sudu veoma lako mozete osporiti njihovu tvrdnju.

    Obrazlozenje:

    Ukoliko vam zabrane parkiranje na oznacenom parking mestu, nadlezne sluzbe ce automatski izvrsiti direktnu diskriminaciju vas kao gradjanina i kao vozaca, a svaka vrsta diskriminacije gradjana je ZABRANJENA USTAVOM i ostalim republickim zakonima!

    U slucaju diskriminacije, vi imate pravo da tuzite parking servis i komunalnu policiju nadleznom sudu i mozete dobiti odredjeno obestecenje.

    U najgorem scenariju vi mozete tuziti gradske sluzbe i ustavnom sudu srbije.
    Mnogi gradjani su ostvarili svoje pravo tek kada je stvar dosla do ustavnog suda i kada su lokalne samouprave po odluci ustavnog suda morale da poniste svoje lokalne propise.

    Ni jedan lokalni pravni akt nemoze biti iznad ustava republike srbije.
  • Begečka nana

    16.09.2011 13:31
    Dakle, kod nas je sve obrnuto. Naš mentalitet ne prihvata da ako napraviš prekršaj-budeš kažnjen. I treba kažnjavati, da se ljudi nauče redu. Tamo gde ima osnova. Elem, tu se završava priča počinioca prekršaja. No, prethodno treba omogućiti ljudima da ne moraju da prave prekršaje. Koliko ja znam, parking za motore postoji samo ispod novog mosta kod Štranda, i to od pre par dana. Parking za bicikle - još na par mesta u gradu. Da li neko zaista misli da je to dovoljno!? A oni što su putovali svuda po svetu, čudi me da nisu videli kako je tamo (govorim o uređenim državama, npr. Nemačka) na svakom mestu ispred stambenih zgrada, pa do centra grada uređen parking za motore i bicikle, i koliko ljudi zaista koriste ta prevozna sredstva, jer im je to jednostavno.
    U ovom gradu se sve rešava na neodgovarajući način. Tako i parking servis uvodi nove zone za parkiranja, umesto da gradi garaže ili podzemne parkinge. Muka mi je od ove zemlje, grada, i glupog naroda!
  • VOZAC VESPE

    16.09.2011 13:31
    jos jednom
    jos jednom hvala na podrsci i razumevanju,mogu samo da vas obavestim da cekam odgovore od mnogih sa kojima sam radio prilikom izrade novog zakona o saobracaju kao spoljni konsultant za kvadricikle jer mnoge stvari su promenjene nakon pisanja samog zakona pa dolazimo u ovakve situacuje,ali sam atekao utisak da je problem bas u vlasti a ne u struci,a evo vam mali primer,leti na strand dodje na kupanje oko 200 motocikla i 300 bicikla,na ona dva bedna parkinga ne moze da stane ukupno oko 100 dvotockasa a ostalih 400 idu pod kaznu od 5000,oo dinara sto iznosi 2.ooo.ooo,oo dinara tj.20.000 eura svaki dan pa tako 4 meseca....MISLIM DA VAM JE SVIMA SVE JASNO
  • @ podbarac

    16.09.2011 13:29
    "procitao sam navedeni clan zakona o komunalnom redu vise puta jer ne verujem da je neko normalan to mogao da napise,po njemu sve sto se nalazi na javnoj povrsini a nema odobrenje tj.javna povrsina nije za tu namenu bice kaznjeno ili uklonjeno a to se ne preciczira da je samo motorno vozilo vec bukvalno sve bicikl,trotinet,ceger za pijacu,ligestul,tronozac za pecanje,dusek za lezanje....znaci sve je za kaznu,uzmi,otmi,razvali BRAVO ZA VLAST"

    Da, ali zato djubreta na javnim povrsinama ima koliko hocete. Izgleda da jedino ono ima odobrenje za zauzece javne povrsine cim ga niko ne uklanja.
  • VOZAC VESPE

    16.09.2011 13:24
    zahvaljujem na podrsci
    Mnogima od vas koji ste prepoznali problem se zahvaljujem na podrsci,nije problem ni moja kazna,ni malena vespa od 126 ccm,ni komunalni policajac koji je radio svoj posao,ovo vas sve ceka uskoro u svim delovima grada pa cete se svi vrlo brzo buditi ispred vasih kuca sa nalepljenim kaznama ako se brzo ne reaguje,moj slucaj je vrlo brzo stigao u novine,obavljen razgovor sa komunalcima,dopis stigao kod gradskog ombdusmana,u kancelariju gradonacelnika,na sto direktora agencije za bezbednost saobracaja i u ministarstvo za lokalnu samoupravu i svi su jako bili iznenadjeni,otkud takva greska a stotine ljudi sa ogromnim platama je radilo na tome u nekoliko novih zakona i svi visokoobrazovani i slepci,pa ispada da sam ja kao najobicniji gradjanin koga su oderali primetio vakuum tj.rupu u zakonu
  • Ziki

    16.09.2011 13:17
    komunalci = novi policajci
    Muka mi je citati neke od ovih komentara tipa ...neka ih samo kazne ... neznajuci ni zasto ni po kom osnovu. Problem parkiranja motocikala i biciklova se u mnogo vecim i razvijenijim gradovima zapada ne resava na ovakav nacin,, odlukom gradske vlasti o sankcionisanju zauzimqnja javnih povrsina.
    Ovo je samo jedan vid tiranije gradskih vlasti koji je u suprotnosti sa zakonom o saobracaju:
    Član 66.
    Vozač ne sme da zaustavi ili parkira vozilo:
    13) na trotoaru,

    osim ako je to dozvoljeno (regulisano) saobraćajnom
    signalizacijom, i ako na trotoaru, kada je vozilo parkirano, ostane
    slobodan prolaz za pešake najmanje širine 1,60 metara, koji ne sme biti
    uz ivicu kolovoza,
    Pomenuto mesto je siroko bar 4-5 metara ima tretman gradilista jer pravno nije zavrseno - nema upotrebnu dozvolu ali je ocigledno dovoljno pogodno za uzimanje haraca na novi nacin, kao da je malo ono sto se ubere paukom i naplatom parking mesta. Sva ta mesta sa kojih gradski mocnici pljackaju gradjane su isti gradjani kroz razne samodoprinose i poreze napravili a ovi smradovi dosli iscrtali mesta i okacili novcanik oko struka pa naplacuj. Pa dosta su ulozili, treba to naplatiti...
    Ovim sam hteo da apelujem na svest ,, navijaca,, za kaznjavanje bez mozga i potrebe i odvojim ovaj nepravedan slucaj od nekih drugih opravdanih. Coveka koji se spominje nikad video nisam ali ovo je akt bahatosti i samovolje gradskih vlasti bez presedana a preko komunalne policije.
    Ni Beograd a ni jedan drugi grad u Srbiji nema ovakve uredbe koje nisu pokrivene zakonom o saobracaju koliko ja znam.
    Sada je on bio meta a mozda cete sutra vi biti sledeca iz ko zna kog razloga.Kad se samo setim da sam od srca navijao da se konacno i kod nas uvede komunalna policija po ugledu na istu sa zapada ni sanjao nisam da ce raditi ono sto radi policija i parking servis.
    Moram samo jos da dodam da mi je zena bila ismejana od strane komunalne policije kad je prijavila da kamion te marke te registarske oznake tu i tu prosipa u hodu velike kolicine papira i to posle upozorenja da mu se to desava - dobila je odgovor uz smeh - pa smirite se gospodjo, pa bice sve u redu, to je samo papir, nemojte se nervirati...Zar to nije njihov prevashodni zadatak, ali izgleda da je lakse naci parkirani skuter na keju sirokom samo 5 m nego kamion koji se krece po gradu i zatrpava ga rezancima od papira. Kao da nam je malo plasticnih kesa i boca svuda okolo.
  • podbarac

    16.09.2011 13:09
    a i zalosno
    procitao sam navedeni clan zakona o komunalnom redu vise puta jer ne verujem da je neko normalan to mogao da napise,po njemu sve sto se nalazi na javnoj povrsini a nema odobrenje tj.javna povrsina nije za tu namenu bice kaznjeno ili uklonjeno a to se ne preciczira da je samo motorno vozilo vec bukvalno sve bicikl,trotinet,ceger za pijacu,ligestul,tronozac za pecanje,dusek za lezanje....znaci sve je za kaznu,uzmi,otmi,razvali BRAVO ZA VLAST
  • J@

    16.09.2011 13:08
    Galawix
    Samo svaka deseta vespa ili bilo koji drugi motor stane na redovan parking , tek bi se onda vrteo da nadjes mesto .
  • Lala1

    16.09.2011 12:34
    @Marko
    Svet sam vec nekoliko puta obisao uzduz i popreko i ovde iznosim 100% istinite podatke.

    Trenutno, zbog profesionalnog usavrsavanja zivim i radim u inostranstvu. U isto vreme, zajedno sa mojim poslovnim partnerima razradjujem nove modele prostornog planiranja i uredjenja zivotne sredine.

    Sa druge tacke gledista, tacno je to da pojedine drzave EU nisu u potpunosti uredjene kako treba.
  • podbarac

    16.09.2011 12:32
    ovo je smesno
    ocigledno mnogi od vas nisu procitali tekst u dnevniku pa pisu svasta,motocikli se ne mogu u gradu parkirati apsoluno nigde jer ce biti kaznjeni,za one koji ne znaju saobracajne propise motocikli se ne smeju parkirati na obelezenim parkinzima jer su oni namenjeni za putnicke automobile,a ne vidim bahatost u parkiranju malene vespe na trotoaru sirine 5-6 metara,a lepo je covek pitao gde se parkiraju motocikli u novom sadu pa niki ne zna odgovor a inace i novinar o21 nije najspretnije formulisao,vespu jeste parkirao ali je kaznjen za zauzece javne povrsine a ne za saobracajni prekrsaj
  • Jo

    16.09.2011 12:22
    Javna površina
    Nije problem u zakonu nego u tumačenju.Oni javnom površinom tj.trotoarom zovu svaku odskakajuću ploču koja je ukrivo postavljena od strane bratije iz razni preduzeća koja to rade.Ko plaća kaznu konkretno u Hadži Ruvimovoj i ko je odgovoran kad me isprska voda ispod maestralno postavljenih ploča " javne površine ".Ovim samo pokazuju ono što svi znaju.Da tzv " šumari " nisu formirani da rešavaju komunalne probleme nego odokativno da pune gradsku kasu.Sem toga što dotični koji u tekstu objašnjava zašto je nebo plavo ne objasni koliko su kazni ti isti šumari napisali ispred master centra gde svaki dan imate gomilu besnih automobila po trotoaru.verovatno nijednu jer da jesu ne bi se i dalje parkirali tamo.Usput čudnog li čuda pre neki dan kad sam prolazio nasred trotoara je bila parkirana jedna škodica iz čuvene gradske garniture sa sve vozačem unutra koji je čekao nekog od gradskih glavešina ali to se zove " viši interes ".Nije red da gradski čelnici prepešače 100-njak metara
  • VOZAC VESPE

    16.09.2011 12:01
    REBEKA
    TI SI IDIOT SELJANCURO,JA NISAM NAPRAVIO NIKAKAV SAOBRACAJNI PREKRSAJ JER NA TOM DELU NE POSTOJE NIKAKVI SAOBRACAJNI ZNAKOVI,AKO SVI NISTE SHVATILI TU NAKARADNU ODLUKU ONDA PROCITAJTE CLAN.87 TACKA 6 O KOMUNALNOM REDU,MOTOCIKL SE UOPSTE NE MOGU U NOVOM SADU PARKIRATI NIGDE A DA NE BUDU KAZNJENI,NA OBELE ENIM PARKING MESTIMA PO INTERNIM ODLUKAMA PARKING SERVISA SME DA SE PARKIRA SAMO PUTNICKO VOZILO,PARKIRANJE MOTOCIKLA JE KAZNJIVO,A O BAHATOSTI NE LUPETAJ,MOTOCIKL JE BIO PARKIRAN UZ SAMU IVICU TROTOARA KOJI JE SIROK 5 METARA I VESPA 75 CANTIMETARA,TAKO DA SI SETALA SLONA MOGLA SI DA PRODJES PORED 4,25 METARA SIRINE
  • Nina

    16.09.2011 11:51
    Kao i sve sto radi vlast tako i ovo, kaznjava gradjane, koji jedva sastavljaju kraj s krajem da bi preziveli, a bez da pre toga obezbedi resenje problema u smislu da obezbedi i definise parking pa tek onda ko parkira van odredjenog mesta da kazni.
    Ovako nit su odredili gde moze nit smislili parkinge za motore a naplacuju kazne. Sramota!

    I to ne da naprave tri parkiralista za motore u centru
  • novosadjanka

    16.09.2011 11:26
    dosli divlji
    Dosli divlji oterali pitome.Ko nam je kriv, kad smo dozvolili, da makarko pravi reda u nasem gradu.
  • kILE

    16.09.2011 11:06
    bRUKA
    Ovo je bruka sta radi grad i ti partijski podobni komunalni policajci! Dok prosijaci napadaju na semaforima i bilo kom cosku grada, dok se kriminal valja Novim Sadom, dok se celnici grada i razni mafijasi vozikaju besnim kolima po centru oni jure bicikliste, i kaznjavaju ako neko ostalvja svoj motor ispred zgrade ili zaustavi na sirokom bulevararu!? Bruka!!!
  • @anonimus

    16.09.2011 11:04
    bulevar
    "Šta je sa parkiranim automobilima na Bulevaru Oslobođenja kod jednog kafića gde se okuplja ''elita'' i svoja vozila parkira na trotoar tako da im auto bude ne dalje od 5 metara. Naravno to su sve Audi, Mercedes, Jaguar, BMW i sl."

    neće ništa da urade, pošto je jedan vlasnik u bajboku zbog ubistva, a drugi je napirlitani "gospodin" ipak, koliko čujem neće ni on još dugo, kuca mečka na vrata!
    stave na brisač ime kafića, majstori dodju, popiju kafu i ostajemo dobri, nema nikakvih problema.
  • Sale

    16.09.2011 10:55
    Propisi, propisi...
    Ako ne postoji jasno postavljena signalizacija ne postoji ni akonski osnov za kaznjavanje. Parkirati skuter ili bicikl u gradu nije ni malo jednostavno. Smatram da parkiranje motora nije toliki problem ukoliko nisu preprecili prolaz i onemogucili nesmetano kretanje.
    Mada bi mogli da pocnu da kaznjavaju i majke koje guraju decija kolica biciklistickim stazama, a na keju cak to rade i po novopostavljenoj tartan stazi.
  • Novosadjan

    16.09.2011 10:53
    kultura
    Da se razumemo vozim motocikl ALI pazim gde ga parkiram odnosno postujem (koliko mogu)pesacku povrsinu a na stazu za bicikliste u zivotu mi ne bi palo na pamet da stanem.Najcesce ga parkiram tako da nikog (manje vise) ne ometam tj. uz ivicu koja je do zelene povrsine pa makar to bilo i udaljenije.Definitivno je potrebno uvesti neke norme ali da parkiram na mestu za automobile mislim da je van pameti...Zamislite situaciju da vecinu parking mesta zauzmu dvotockasi.Bas me zivo zanima da li bi kapaciteti bili dovoljni a o reakcijama vlasnika automobila koji bi verovatno paralisali gradski saobracaj drugom prilikom...
  • bajker

    16.09.2011 10:53
    Za one koji podrzavaju komunalce
    Doci ce dan kada ce i vas kazniti i onda cete vec razmisljati drugacije. Lako je sad pisati komentare. No, otom-potom...
  • alfa & omega

    16.09.2011 10:37
    prodavnice na trotoaru ???
    A zašto komunalna policja ne kažnjava prodavnice,piljarnice,frižidere za piće i sladoled koju pojedini vlasnici mini marketa da bi proširili svoj prodajni prostor smeste na trotoar i time onemoguće pešacima, invalidima,majkama sa malom decom u kolicima i školskoj deci prolaz tako da često moraju izaći na kolovoz.Često te prodavnice imaju zakupljeno nekoliko kvadrata ali oni koriste višestruko više jer komunalna policija za to nije stručna da kontroliše i kako je moguće da gradski organ izdaje zakup javne površine na mestima gde za to nema uslova i predstavlja opasnost za pešake.
    Vlasnici već znaju da treba da daju ‚‚DONACIJU‚‚ određenoj stranci na vlasti i niko ništa neće preduzeti prov njih.
  • 69

    16.09.2011 10:32
    ...
    Neka, neka, pun mi je očin više vespi parkiranih na sred trotoara, kada vozam dete u kolicima često se desi da od njihovih motora ne mogu da prođem ulicom. Neka plate za bahatost i treba. Sledeći put će više obraćati pažnju gde parkiraju.
  • Galawix

    16.09.2011 10:32
    Hmmm...
    Još nešto. Katastrofa je, da je ovo uopšte vest. Hej, kaznili nesavesnog vozača! To se inače dešava jednom u deset godina, pa zavređuje naslov u novinama... zlo jedno.

    Dirljivo mi je i što se dečko buni... hej, policija me kažnjava za prekršaj! Da pukneš od smeha.
  • Galawix

    16.09.2011 10:29
    Hmmm...
    Čovek je parkirao vespu gde mu je odgovaralo, zauzeo javnu površinu i zato je kažnjen. Meni je tu samo čudno, da komunalac uopšte radi svoj posao.

    Sam sam vozač i nije mi žao nijednog "nesavesnog vozača", da iskoristim novinarski rečnik, koji se parkira gde mu padne na pamet. Samo bih želeo, da kažnjavanje bude konsekventno i bez izuzetaka. Ovako se osećam kao budala, svaki put kad kružim do besvesti tražeći parking, a pri tome gledam desetine majstora koji svoja kola ostavljaju na zelenim površinama i trotoarima.

    Saobraćaj je oduvek bio slika i prilika društva.
  • Коба

    16.09.2011 10:27
    Доследност или два аршина
    Паркирана "Веспа" је стварно озбиљан комунални проблем! Доследност (Комуналне полиције) и њихову истинску бригу за поштовањем реда и прописа треба уважавати и стално подстицати ... па ако је тако, нека онда озбиљан комунални проблем најзад постане и онај камион који се месецима паркира на тротоару пред Музејем револуције као и сав неописиви КОМУНАЛНИ свињац у том крају! Или "за тамо" постоје неки други аршини!?
  • 16.09.2011 10:23
    @Nemi svedok
    Postavljena je saobraćajna signalizacija.
  • nemi svedok

    16.09.2011 10:13
    haračlije
    Staze na keju nisu završene i imaju tretman gradilišta. Nemaju upotrebnu dozvolu.Nema nikakve sdaobraćajne signalizacije i zbog toga ih niko ne može samovoljno proglašavati trotoarom i naplaćivati kazne.
    Na istoj lokaciji u epizodi sa skuterom, dakle ispred nautičkog kluba "Liman", postoji neka nedefinisana nekultivisana površina ispod drveća, koja je oivičena betonskim kuglama i bez ikakve saobraćajne signalizacije. Na jednom mestu nedostaju dve kugle. Sada, u toku leta kada je mnogo građana dolazilo da osveženje potraži pored Dunava, mnogi su ostavljali kola u hladovini. pa i na tom mestu gde nema kugli, koje se ni po čemu nije razlikovalo od ostatka prostora. E to je bila ofsajd zamka naših revnosnih komunalaca, odnosno parking servisa, koju su mnogi građani skupo platili, a posebno gosti iz drugih mesta, kada su sa najlepšim šeljama dolazili u naš grad da se lepo provedu. Da su komunalci hteli da čuvaju komunalni red oni bi postavili te dve betonske kugle davno, međutim oni su sa ovog mesta dnevno odnosili i po 10 automobila i često su istovremeno dolazila po dva pauka radi boljeg učinka - ubiranja harača.Ovu lokaciju eksploatišu već nekoliko godina.Takvih, njima dobrih lokacija za harač ima puno po gradu, pa bi bilo efikasnije da na njima otvore ekspoziture za naplatu. Takva lokcija je i prostor pored ograde "Elektrovojvodine", kada se za vreme utakmica na toj lokaciji stvori po 4 pauka, a kad nema utakmice, dobri su i radnici "Elektrovojvodine", za dnevne potrebe ubiranja harača. Kada se šetate po gradu pre ćete sresti nekog komunalnog policajca nego svog poznanika, toliko ih ima,a kad pogledate šta su sačuvali - ništa. Ne vidi se efekat njihovog rada: pokradeni šahtovi, spaljeni kontejneri, uništene ili pokradene kante za otpatke pored šetališta i parkova. Očigledno, njihov glavni posao je ubiranje harača od naroda.
    Šta preporučiti gradskim vlastima? Vi ste toliko ojadili ovaj narod, da sada kada bi se i opametili i promenuli kurs, to ne bi popravilo vašu ružnu sliku, odnosno vaše pravo lice, kakvo ste stvorili u narodu. Zato nastavite da prikupljate harač još žešće do izbora.
  • the lalosh

    16.09.2011 10:10
    @ Marko
    U pravu si, ali pogledaj malo bolje. Ja sam isto često na sve strane i nigde nisam video da se parkira na sred trotoara ili tamo gde nekom smeta. Obično je to na delu trotoara koji je dovoljno širok za sve a u blizini ne postoji pogodnije mesto. Ako ima slobodan parking u blizini prvo će tamo da parkira, ako ga nema, gledaće da što manje ugrožava ostale.
    Kod nas je problem što svi ostavljaju svoja vozila (pa i druge stvari) gde je njima najzgodnije, a drugi neka se snalaze.
  • semtex

    16.09.2011 10:03
    logika
    Zoranu Pavlovicu takodje logika ide u suprotnom smeru,kako motorno vozilo mozete da uporedjujete sa kolicma za bebe i invalidskim kolicima.Takvi likovi sa takvom logikom bez problema parkiraju vozila i na mesta rezervisana za invalide.
  • bole

    16.09.2011 09:57
    Radovanac sm.a.u jedan kaznjavaj ti mnogo veca muda po gradu i ne bahati se na bednim i obicnim smrtnicima!!! Ovim si hteo da pokazes kako radi komunalna?? Bruka za grad! Ne zna se gde ti je sluzba suplja, sramota je i reci sta se sve desava po gradu a sto je u vasoj nadleznosti i ostaje nesankcionisano...!
  • Апостол

    16.09.2011 09:51
    Слажем се. Не може се паркирати где ко хоће. Али, шта мислите прво да се одреди простор за паркирање мотора, а тек онда пусти комунална у лов?
  • liwoman

    16.09.2011 09:47
    Komunalna policija formirana je da oduzme novac od onih građana koji ga još malo imaju. Naplaćuju kazne za prostor koji niti je uređen niti obeležen propisanim znacima. Da li je ulazna kapija Nautičkog kluba "Liman" javna površina? Verovatno nije, a ne postoji ni jedan znak zabrane parkiranja na tom delu keja koji je još u radu,i zatrpani su svi prilazni putevi razbacanom zemljom i prašinom. Što se komunalci ne pobrinu o tome da se građani zaštite od te prašine koja potiče delimično i sa neuređenog parkinga (tucanik i prašina)na tom delu keja. Komunalna policija ne tera skitnice koji se sve češće viđaju da spavaju na klupama. Pa od njih ne mogu da naplate pa ih i ne primećuju. Takođe smrad koji se širi oko kontejnera kod Restorana "Dva štapića" nije primećen. Krađa šahtova, spaljivanje kontejnera itd itd. Zaštitite građane, ne pljačkajte ih.
  • Marko

    16.09.2011 09:45
    Re: Lala1
    Pošto sam stalno u Italiji, Španiji, Francuskoj i Grčkoj zbog prirode svog posla, moram primetiti da ovde širiš apsolutne neistine, jer tamo vespe ne parkiraju na putu već na trotoarima, baš u pešačkim zonama (retko gde imaju obeležena mesta za tu namenu), ali većinom tamo gde se zaustave.

    Zamoliću te da ne pričaš nešto o čemu pojma nemaš!

    Obiđi malo Svet, a nemoj samo (po ceo dan) da gledaš i slušaš svog partijskog vođu. kao da je neki nabeđeni svec.
  • @ LIman I

    16.09.2011 09:40
    A vi mu lepo izbusite gume, izlomite brisace i nece vise parkirati na decijem igralistu.
  • the lalosh

    16.09.2011 09:37
    Podržavam
    kažnjavanje svakog prekršaja. Ali...

    Ajmo redom ako ima boga, pravde i pametnih!

    1. Prečešljati sve propise da imaju veze sa mozgom. One druge ukinuti.
    2. Omogućiti građanima da ne čine prekršaje (napraviti i/ili popraviti površine za kretanje i parkiranje svih vrsta prevoznih sredstava: trotoare, biciklističke staze, puteve...).
    3. Doneti propise u korist građana
    4. Krenuti u kažnjavanje prvo svojih službenika i dovođenje u red svoje kuće. Naročito onih i one kuće koje građani plaćaju.
    5. Nastaviti dalje bez dvostrukih aršina.

    I tako u svim oblastima!

    (Eh... Utopija?)

    Ne verujem da ću doživeti...
  • Vukajlo

    16.09.2011 09:31
    Ako vec toliko vode racuna o majkama sa decom u kolicima kako to da se onda nekim prodavnicama izdaju dozvole za drzanje rashladnih vitrina na trotoaru ispred lokala a te vitrine veoma cesto zauzmu i 2/3 sirine trotoara pa obican pesak koji tuda prolazi hteo ne hteo mora da sidje na kolovoz, da ne pricam za majke sa malom decom u kolicima.
  • semtex

    16.09.2011 09:22
    @Pavle
    Ko je Pavle dosao da ti otima?To su sve tvoji sugradjani iz G17 i LSV,kako su mogli da "dodju"!?
  • LIman I

    16.09.2011 09:11
    Parkiranje
    Moj komsija parkira auto na betoniranom decijem igralistu izmedju zgrada. Kad su komsije zvale pauk rekli su da nece doci jer auto nije na zelenoj ????? povrsini!!!!!
  • Lala1

    16.09.2011 09:11
    Javne povrsine
    U mnogim drzavama evrope i sveta je strogo zabranjeno parkiranje bilo kojeg vozila, motocikla i bicikla na stazama namenjenim za pesake.
    Osim pesaka i roditelja sa decom u kolicima, pesacke staze koriste i invalidi koji se krecu uz pomoc invalidskih kolica.

    Postavlja se pitanje: Kako ce osoba sa invalidskim kolicima proci pored jednog takvog nepropisno parkiranog vozila?
    Takve osobe ionako vec imaju problema sa kretanjem i bilo bi krajnje nehumano dodatno im otezavati svakodnevni zivot.

    Prema tome, pomenuti gospodin je relativno dobro prosao ovaj put uz blagu novcanu kaznu.
  • nensi

    16.09.2011 09:05
    mogu oni i dokle hoce i kako hoce i neka se niko ne zavarava da ce pod nekom drugom vlascu biti drugacije. Svima treba lovaaaaa, aman osvestite se. Vlast je slast i slus.
  • Pavle

    16.09.2011 09:04
    ...
    A kome se žaliti što komunalci voze skutere po keju,naravno,biciklističkom stazom?
  • Ivana

    16.09.2011 09:03
    Ovo je skandal
    Komunalni policajac, kao ni komunalna policija nisu imali odgovor na jednostavno pitanje, gde je trebalo da parkira vespu?
    Na putu?, na travi? Gde?
    U Italiji, Grčkoj, Francuskoj i Španiji bi (po toj logici) onda naplatili dnevno milijardu kazni!
    Što ne kažu otvoreno da hoće da se vespe tretiraju isto kao i automobili.

    P.S.
    Šta je sa biciklima?, da li moram platiti parking i za bicikl?, tj. ko mi nadoknađuje pare ukoliko mi na njemu nestane bicikl, jer nije u mom vidokrugu? ...Parking servis? ...Komunalna policija? ...ili Grad Novi Sad?

    Usput, da pitam kako to invalidska kolica i dečija kolica koja neko ostavi na trotoaru ne zauzimaju javnu površinu, a vespe i bicikli da?
    Ja moram da preslkačem i zaobilazim i jedne i druge ...na jednak način!

    Treba raspustiti tu komunalnu policiju i zaposliti ljude sa mozgom, bez upliva stranačkih podmladaka, tj. nepismenih bezmozgonja, koji sve što dodirnu upropaste!!!
    Ovo me ni ne čudi jer je NOVI SAD BEZBEDAN GRAD, a za bezbednost se berine neki Nemanja Starović ili Branka Bežanov, koji zajedno ne mogu dve ovce da sačuvaju, a ovaj prvi je čak i školu uspeo da završi, tek kada se popeo na ovu funkciju.
  • zoe

    16.09.2011 09:03
    baš lepo
    Ja sam iste te komunalce videla na skuterima pre koji dan...voze bez kacige.Jel mogu ja njih da kaznim???
  • vegan

    16.09.2011 08:56
    Logicno
    Trebao je da uprti skuter na ledja i da ga nosi sa sobom.
  • Pavle

    16.09.2011 08:55
    E,neće moći!
    Znaju da su im je ovo poslednji mandat,pa 'ajd' sa otmu kol'ko mogu!Al' će to moći još vrlo kratko i stradaće samo oni sitni i ne namerni.Onaj pandur u BG reče:Došao si moj grad, da uništavaš! I posta čovek slavan,čak ga i Gljivica primi i stisne mu ruku.A ja kažem(i ne očekujem da me ministar primi):DOŠLI STE U M O J GRAD DA OTIMATE!
    Novi Sad NOVOSAĐANIMA!!!
  • Cica_NS

    16.09.2011 08:49
    Tog inspektora
    kod mene na Telep. I treba da kaznjava, sad najbolje da parkiraju motore bilo gde, a to i rade pa ljudi ne mogu da prolaze, prilaze, ulaze .... Juce sam gledala momka kako se muci da unese bicikl u zgradu zato sto je neko parkirao motor da je zadnji tocak do pola blokirao vrata od zgrade. I to je sad u redu? Zao mi je sto nema vise takvih inspektora i sto ne rade duze/jace/bolje. Ovom narodu ne treba popustati jer NECE da nauce, nije da ne mogu. Izgovori "Gde da ga parkiram?" ne pale, parkiraj na parkingu kao i svi ostali, ne na zelenoj povrsini, ne na trotoaru, ne na mom travnjaku i ne na prolazu za pesake!!!
  • Sima

    16.09.2011 08:44
    Pa gde stvarno covek da parkira bicikl ili motor u gradu? Ako je povrsina asvaltirana to je ili pesacka ili biciklisticka staza, ostalo je zelena povrsina. Mozda na parking za automobile pa da plati... Opasno ce raditi kuka i motika uskoro!
  • milanK

    16.09.2011 08:44
    Isto tako i kad se radi o klima-uredjajima... Treba kazniti sve ljude na svetu čije su klime postavljene tako da cure dole na ulicu i trotoare, samo to ne važi za zgradu suda u Maksima Gorkog, gde voda komotno kaplje po pešačkoj stazi sa preko 50 klima-uredjaja!!!
    Pa prvo u "svom" državnom dvorištu počistite pa onda krenite dalje, bagro!!!!
  • Ekipa iz kraja

    16.09.2011 08:41
    Briga
    Manite vi majke sa decom i kolica.

    Jel napravio prekrsaj, jeste. Mora jedan biti prvi.

    A komunalac nije sigurno razmisljao o majkama, deci i humanizmu dok mu je pisao debelu kaznu.

    Nego ajde sad komunalci da vidimo sprovodjenje dalje, dnevno bi mogli kilo ovakvih kazni napisati. A ako to ne ucine onda je vespa u pravu, to je onda maltretiranje gradjana.
  • Bulevarac

    16.09.2011 08:39
    Glasali ste, sad uživajte
    Glasali ste za žuto preduzeće, sad uživajte u posledicama.. Uskoro će nova tura izbora.. Pa vi opet glasajte za njih.. Samo nemojte onda da se žalite..
  • Stari Grad

    16.09.2011 08:37
    Hoćemo dalje?
    Ispred bivšeg restorana "Lovac" u Jovana Đorđevića, vlasnik sadašnjeg restorana svaki dan parkira svoj svemirski Reno, pola na travnjak (sada blato), pola na trotoar.
    Na 100 metara od dragog nam prvog čoveka grada, na 100 metara od drage nam Banovine.
    Kad smo već kod Banovine, na ponovo aktiviranom službenom parkingu u ulici "Jogurt revolucije" sluzbene Škode Fabije Vlade Vojvodine su uredno parkirane na prepustu bankine za invalide.
    U službi građana, jel tako beše slogan?
  • Stari Grad

    16.09.2011 08:30
    Zvao sam u mesec dana 6(šest) puta komunalnu policiju zbog parkiranih vozila na, sada već bivšem travnjaku u Maksima Gorkog 46. I šta se desilo?
    Ništa.
    Prekoputa parking pod naplatom zvrji polu-prazan.
    U Novom Sadu je zabranjeno parkiranje na "Zelenim površinama"?
    Nije.
    I to sve na stotinak metara od našeg dragog komšije prvog čoveka Novog Sada...
  • Rebeka

    16.09.2011 08:30
    Tako i treba
    Sta kakite???
    Tako i treba, i treba kaznjavati budale koji parkiraju svoja vozila na trotoar, a ova budala sebe poistovecuje sa decijim kolicim, hahaha pa to samo dokazuje da je idijot.
    Komunalaca treba da je vise, da kaznajvaju sve sto treba, parkirana motorna vozila na javnim povrsinama, kao i bacanje smeca po ulicama, vandalizam i mnoge druge stvari.
    Meni se svidja sto je kaznjen, i drago mi je zbog toga.
    Sto se tice javnih povrsina, lepo je receno u tom zakonu, trotoari, ostrva...a ne povrsina ispred ulaza, e sada ako je tvoj ulaz tacno na trotoaru onda lepo unesi svoj motor u zgradu, sta me briga, snadji se, ali moj prolaz nemoj da zakrcujes, sta da sam ja mama sa kolicima ili invalid u kolicima i treba da prodjem pored tvog motora ili kola a ti parkirao kao seljak, sta ja onda da radim??? da se popnem na tvoja kola ili pomerim motor ili pak da te zaobidjem??? ma hajde molim te, ovo je ispravna stvar sto je komunalac uradio!
  • 56

    16.09.2011 08:30
    a divlji taksisti na zeleznickoj stanici i u centru, a prodavci sa parkinga ispred futoske pijace????????
  • 16.09.2011 08:27
    OK i treba ga kazniti nije to prostor za parkiranje skutera, kao ni biciklističke staze na kojima često bude parkiran skuter. Ali šta je sa ostalima?!
    Šta ćemo sa majkama sa decom koje voze kolica po biciklističkim stazama?
    Šta je sa parkiranim automobilima na Bulevaru Oslobođenja kod jednog kafića gde se okuplja ''elita'' i svoja vozila parkira na trotoar tako da im auto bude ne dalje od 5 metara. Naravno to su sve Audi, Mercedes, Jaguar, BMW i sl.
    Kada će biti sankcionisana ona žena koja već godinama parkira svoj Golf pred ulaz u ulici Narodnog Fronta, baš kod okretnice 4 i 7. Idem jednom trotoarom i ona iza mene, još mi svira kako bi prošla. Naravno da nisam obraćao pažnju, ima parking iza zgrade na kojem može naći mesto, ali ne ona mora svog GOLF-a parkirati tačno pred ulaz.
  • 16.09.2011 08:24
    jel to ponestalo bakica s` heklerajem? rasteralo ih sunce?
  • Vlada

    16.09.2011 08:21
    Od kako su 'završili' kej, skoro svaki dan se na Štrandu po 5-6 motora parkira u biciklističkoj traci ispod Mosta slobode. Spreman sam da se kladim u bilo šta da tamo nisu napisali nijednu kaznu.
  • .

    16.09.2011 08:12
    .
    komunalci = stetocine
    jel kaznjavaju tako i one pored splavova sto se parkiraju i pred onim fensi kaficima na keju
    lome starijim gdjama cvece pred limanskom pijaciom i prosipaju kante
    komujajci
  • N. Detelinara

    16.09.2011 08:11
    Glupost!
    Mozda nije u redu zauzimati deo trotoara motorom,ali zar ne bi prvo trebali da kazne bahate vozace automobila koji parkiraju po trotoarima!!!
    Svaki dan neki idiot zauzme CEO TROTOAR sa svojim vozilom u ulici Brace Popovic, da bi seo na dva metra od svog "ponosa", u basti kafica! Takodje i u ulici Kralja Petra I, ispred hamburgerije, pored masinske skole! I da ne nabrajam gde sve jos...
    To se desava svaki dan. Gde je sad komunalna policija?!
  • nikica

    16.09.2011 08:07
    /
    da li ce sada, kad je tolika briga za majke i malu decu, kaznjavati tako revnosno i kafice koji zauzimaju vise mesta nego sto je dozvoljeno( ambalaza po trotoaru). isto rade doze nego sto je radno vreme
  • exit

    16.09.2011 08:04
    vozio sam sina na skuteru i napravio dve greške:
    1. sin je mladji od 12 godina
    2. skuter registrovan za prevoz jedne osobe.
    epilog:
    1. 9 kaznenih poena
    2. 21.500,00 kazna i
    3. 3 meseca dozvola b kategorije.
  • 16.09.2011 08:02
    A gde treba da se ostavi motor, ili bicikl? Na kolovozu? Zna se sta je zauzimanje javne povrsine. Ostavljanje motora na trotoaru to sigurno nije.
  • Komsija sa Limana

    16.09.2011 08:02
    Komunalci
    Vidi se da su veoma revnosni kada se radi o prikupljanju para. Medjutim nisam ih nesto primetio kada se radi o prijavi gradjana za uznemiravanje, npr. po dvoristima izmedju zgrada svasta se desava ali tu ne dolaze. Koliko znam i to im spada u delokrug rada. Nemam nista protiv reda, naprotiv podrzavam sve akcije koje sluze suzbijanju divljaka, ali neke stvari znaju da smetaju....
  • Kanađanin-Novosađanin

    16.09.2011 07:55
    Imitacija demokratije :(
    Komunalno-policijska bahatost!
    Možete kako hoćete, ali ne i dokle hoćete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna